SUOHIRVIÖ

Suohirviön tarina

Suohirviö rakennettiin 25 000 tuntia ajettuun Valmet 860 S2 runkoon vuoden 2014 lopussa. Koneeseen lisättiin kaksi pyöräparia ja niiden akseleiden ohjaustekniikka yhdessä telankiristyksen kanssa. Vuonna 2015 konetta testattiin muutamalla suotyömaalla ja tehtiin vielä pieniä rakenteellisia muutoksia. Vuoden 2017 alussa keksinnölle myönnettiin patentti. Koneeseen tehtiin myös pieniä muutoksia. Vetävien pyörien määrää vähennettiin neljään tavoitellen puolet kevyempää voimansiirtoa ja koneen entisestään herkempää rullaavuutta ja tulokset ovat hyviä.

Koneen ominaisuuksia

Kantavalle maalle tultaessa (esim. kivikkoiselle siirtymäuralle), säädetään telojen kireyttä löysemmälle napista painamalla telojen säästämiseksi. Pehmeälle mentäessä teloja kiristetään, jotta saavutetaan riittävä pito pyörän ja telan välille sekä päästään telojen tasaiseen kantavuuteen, jolloin kulkeminen on vaivatonta.

Kone kääntyy hyvin perustuen etuvaunun ja takavaunun tasapuoliseen vetoon, pitoon sekä kantavuuteen. Kantavalla maalla koneen kääntyvyys on ketterämpi kuin vakiokoneella. Pehmeällä maalla kääntyvyys on samaa luokkaa kuin vakiokoneella. Akselistot pystyy säätämään tasavertaiseen asentoon koneen kulkusuunnasta riippumatta. 

Työmaiden suunnittelu ja toteutus

Pehmeiden maiden puunkorjuu vaatii erikoiskaluston lisäksi erityisosaamista ympäri vuoden. Työn huolellinen suunnittelu ja toteutus on kaluston kanssa yhtä tärkeässä osassa parasta mahdollista lopputulosta tavoiteltaessa. 

Suohirviö on mahdollista tilata töihin mm. KouMet Oy:n kautta, puun myynti onnistuu myös. Kysy tarjous: Jussi Laakso 0400547482.